Pressmeddelande

Pressinbjudan till visning av elflyg med Heart Aerospace

Pressmeddelande

Det svenska elflyget är snart här! Den 23 september arrangerar Heart Aerospace en elflygdag för att presentera sitt arbete med att bygga Sveriges första elflygplan för passagerartrafik. Pressvisning klockan 12.30.



Elflyg är inte längre vision utan verklighet. På Säve Flygplats i Göteborg har det första svenska elflygplanet - ett tvåsätes skolflygplan - redan levererats till flygklubben. I en närliggande hangar ligger Heart Aerospace. Där pågår utvecklingen av ett mycket större elflygplan - Heart ES-19 med plats för 19 passagerare. Heart har utvecklat en helt ny elektrisk drivlina som möjliggör elflyg för passagerartrafik och kommer nu för första gången att visa upp den för inbjudna gäster den 23 september.

Dagen gästas av H.K.H Prins Daniel och av infrastrukturminister Tomas Eneroth. Medverkar gör även Anders Forslund, VD Heart Aerospace och Marcus Dahlsten, VD Transportföretagen.

Dagen syftar även till att berätta mer om elflygets betydelse, om framtidens flygplatser och om vilken påverkan elflyget får för transportinfrastrukturen.

Pressvisning klockan 12.30.
Adress: Heart Aerospace, Fredsflottiljens Väg 19, Göteborg

Anmälan till Ebba Fredin, pressansvarig Transportföretagen ebba.fredin@transportforetagen.se eller 0730-447120