Nyhet

Grattis till vinsten Roland Ängberg!

Nyhet

Roland Engberg

Roland på Ängbergs Busstrafik AB är vår vinnare av en hotellnatt på Busstorget.

Jag vill börja med den klassiska idrottsfrågan: Hur känns det?
– Det känns riktigt roligt och bra.

Berätta lite om dig själv och Ängbergs Busstrafik AB? Hur länge har du varit aktiv i branschen?
– Ängbergs Busstrafik AB är ett gammalt familjeföretag som startade 1955 av vår far som taxiföretag och sedan kom skolbussarna in i början av 1960-talet. Beställningstrafiken kom igång i slutet av 1960-talet. Jag och min syster Christina tog över i slutet av 1977 men vi har levt med detta under hela vår uppväxt likaså mina barn där en del också är engagerade i företaget idag.

Vi sålde av taxiverksamheten i slutet av 1982 och har sedan dess varit ett renodlat bussbolag. Vi har lyckats behålla vår skoltrafik ända sedan början av 1960-talet även om konkurrensen blivit tuffare för varje upphandling. Sedan har vår beställningstrafik ökat tack vare våra trogna kunder som vi har ett väldigt gott sammarbete med samt att vi varit noga med kvaliteten och att ha nya och fräscha bussar. Vi får mycket beröm för detta. Det viktigaste är ändå vår personal som är väldigt serviceinriktade och lojala.

Vad ser du fram emot mest på Busstorget?
– Transportstyrelsen redovisning av hur de bedriver sin tillsynsverksamhet och att träffa kolleger och leverantörer från hela landet.

Idag bokar många människor sina resor själva, genom olika tjänster på nätet. Hur ser framtiden ut för arrangerade gruppresor med turistbuss tror du?
– Det är klart att människor idag är mer vana att ordna sina resor själva. Men den gemenskapen som det blir på en bussresa, antingen det är en dagstur eller flerdagstur är ganska oslagbar. Det är många som utrycker det att resan är själva målet.

Ditt företag är ju medlem i Sveriges Bussföretag – vad ger det er?
– Som liten företagare hinner man inte med att engagera sig i allt och då får man vara solidarisk och vara med i de föreningarna som jobbar för vår bransch. De kan trycka på myndigheterna både inom Sverige som i Bryssel angående regler och paragrafer på ett sätt som ingen enskild företagare kan göra.

 

Du har väl anmält dig till Busstorget?

Annars är det hög tid att göra det nu! Läs mer och anmäl dig på busstorget.se.