Nyhet

Regionala kollektivtrafikmyndigheter, RKM, och trafikföretagen uppskattar indexrådets rekommendationer

Nyhet

Kollektivtrafikens indexråd, en del av partnersamverkan för en förbättrad kollektivtrafik har funnits sedan slutet av 2008. Under åren har de tagit fram branschgemensamma rekommendationer att använda vid upphandling av linjetrafik med buss, men även för skolskjuts med buss och taxi. Bland de sista rekommendationerna rådet tagit fram är hur man ska hantera index vid upphandling där elbussar utgör delar av kommande trafik.

Vi ser att landets RKM och numer även allt fler kommuner uppskattar och använder indexrådets rekommendationer. Även om det är svårare att nå fram snabbt till alla kommunala upphandlare är det en styrka att kunna peka på att det är just branschgemensamma rekommendationer, säger Lars Annerberg, sekreterare i indexrådet och Sveriges Bussföretag.

Bild ovan från vänster: Peter Svahn Trafikförvaltningen Region Stockholm, Tommy Laestander, Länstrafiken Västerbotten, Christine Leppänen Jönköpings Länstrafik och ordförande i indexrådet, Jonas Kjernald Västtrafik, Lars Annerberg Sveriges Bussföretag och sekreterare i indexrådet, Eric Hammarberg Keolis, Christian Plyhm Connect Bus, Erik Isacsson Skånetrafiken, Linus Nerman Arriva, Jan-Eric Wingren Nobina och Thomas Samuelsson, Nobina. Jan-Eric Wingren avslutar nu sitt arbete i indexrådet efter åtta år, stort tack för den här tiden!