Nyhet

Flygbranschen presenterar lista över åtgärder för tryggt resande i coronatider

Nyhet

Tillsammans med Transportstyrelsen har flygbranschen i Sverige tagit fram en sammanställning över åtgärder som säkerställer ett tryggt resande i coronatider. Flygbolag och flygplatser kommer att vidta en rad åtgärder som syftar till att alla som är friska ska kunna resa tryggt med flyg i sommar.

”Att flyga är under normala omständigheter både säkert och tryggt. Så för våra medlemsföretag handlar det framförallt om bygga vidare på den redan existerande säkerhetskulturen för att skapa en trygg miljö på flygplatserna och ombord på flygplanen”, säger Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen – Flyg.

Åtgärderna som nu presenteras omfattar inrikes- och utrikesflyg som lyfter från svenska flygplatser. Exempel på åtgärder handlar om trygghetsskapande rutiner i check-in, säkerhetskontroller samt vid ombordstigning liksom användandet av munskydd ombord på flygplanen. Trygga resor är viktigt för personalen som arbetar inom flyget liksom för resenärerna.

”Att vi nu kan presentera den här sammanställningen över åtgärder är ett styrkebesked för det svenska flyget, som tidsmässigt kommer helt rätt nu när reserestriktionerna inrikes tas bort. Transportföretagen vill också rikta ett särskilt tack till Transportstyrelsen och dess medarbetare för myndighetens arbete tillsammans med flygbranschen” avslutar Fredrik Kämpfe.