Nyhet

Transportföretagen medverkar på Försvarsmaktens webbinarium om kompetensförsörjning

Nyhet

Transportföretagen ingick för drygt ett år sedan ett samarbete med Försvarsmakten genom att bli del av Centrala Försvarsmaktsrådet, med syfte att se över vilka kompetenser som kan återanvändas när personer som arbetat inom försvaret ska vidare till civil tjänstgöring.

Nu på tisdag den 10 november arrangerar Försvarsmakten ett webbinarium ”Totalförsvar – samhällets kompetens- och personalförsörjning” där Maria Sjölin, regionalt verksamhetsansvarig kompetensförsörjning, Transportföretagen kommer vara en av talarna.

”Jag kommer under webbinariet att ta upp var vi kan finna samverkan med Försvarsmakten kring validering allra främst, vilka åtgärder vi står inför och vad som måste till för att komma igång med pilotprojekt där vi testar validering på olika befattningar inom Försvarsmakten.”

Centrala Försvarsmaktsrådet är ett mötesforum med representanter från företag, organisationer, myndigheter, kommuner och universitet. Genom samverkan ska rådet underlätta för medarbetare att planera för sin framtid efter en anställning i Försvarsmakten.

Läs mer om konferensen här och välkommen att delta digitalt: https://www.sthlmstream.com/mil-44808987