Pressmeddelande

Transportföretagens Caj Luoma invald i nationellt partsråd

Pressmeddelande

Idag valdes Caj Luoma, chef Kompetensförsörjning på Transportföretagen, till ledamot i Arbetsförmedlingens nationella partsråd.

Arbetsförmedlingens partsråd är ett rådgivande organ på nationell nivå i frågor som rör Arbetsförmedlingens verksamhet. Partsrådet består av generaldirektören, som är ordförande, samt representanter för arbetsgivare och arbetstagare.

- Olika typer av arbetsmarknadspolitiska åtgärder är viktiga för transportbranschens kompetensförsörjning. Därför är det viktigt för Transportföretagen att finnas representerade i partsrådet, kommenterar Caj Luoma, chef Kompetensförsörjning.

 Transportföretagen arbetar aktivt med att stärka kompetensförsörjningen inom hela transportnäringen. I arbetet ingår allt från att påverka beslutsfattare till att vidareutbilda lärare. Transportföretagen har i dessa frågor en löpande dialog med flera myndigheter, bland annat Arbetsförmedlingen, på central nivå.

Arbetsförmedlingens partsråd har under 2021, förutom ordförande, bestått av 14 ledamöter varav sju ledamöter representerat arbetsgivare och sju ledamöter representerat arbetstagare. Samma fördelning kommer att bli kvar under 2022.