Nyhet

Catherine från Transportindustriförbundet tar ordförandeklubban i CLECATs hållbarhetsinstitut.

Nyhet

Cathrine Löfquist, Hållbarhetschef i Bring och ordförande i Transportindustriförbundets miljökommitte’ valdes förra veckan till ordförande för speditörernas europeiska branschorganisation, CLECATs, Sustainibility Institute.

”Det är värdefullt när vi kan påverka internationell logistiks förutsättningar genom att verka i internationella förtroendepositioner som denna”, kommenterar Håkan Nilsson, branschchef Transportindustriförbundet.

På första mötet med Cathrine som ordförande diskuterades med kollegorna i Europa bl.a. de europeiska speditörernas syn på EUs countingemissions-initiativ, European Sustainibility Reporting Standards (ESRS) och ISO-standard 14083 för rapportering av utsläpp från transporter, EUs förslag till standarder för utsläpp från nya tunga fordon, ETS-direktivet och Fit for 55-paketet.

”Det är verkligen en spännande tid att gå in som ordförande i just detta institut med allt som händer just nu inom hållbarhet och omställning, internationellt och i Sverige”, säger Cathrine Löfquist.

Läs mer om Fit for 55 här